Tanulmányok, előadások

Hol a legjobb külföldiként élni?

2017. június 1. 11:42:02
Az InterNations, a világ legnagyobb, külföldön élőket és dolgozókat vizsgáló szervezete elkészítette a 2016-os Quality of Life Index mutatóját, amely arra a kérdésre ad választ, hogy mely országokban érzik magukat legjobban a külföldről érkező munkavállalók.


A tanulmány elkészítése során mintegy 14 300 külföldön dolgozó és élő válaszadót kerestek fel, akiknek az adott fogadó ország kapcsán 43 kérdésre kellett pontozásos választ adniuk. A kérdések többek között azt vizsgálták, hogy milyen minőségű az egészségügy és az oktatás az adott fogadó országban, kellemes-e az időjárás, milyen minőségű az infrastruktúra és a közlekedés, milyenek a munka, szórakozási és kikapcsolódási lehetőségek, mennyire drága az élet, milyen a közbiztonság, vagyis összességében azt vizsgálta a felmérés, hogy mennyire kellemes az adott országban élni. A válaszok alapján az InterNations elkészítette a 67 országot tartalmazó rangsorát, melyen Magyarország a 20. helyen végzett.

 

 

A Quality of Life Index, vagyis az általános életminőség alapján a lista élére Tajvan került, a dobogón következett Ausztria és Japán. Előkelő helyezést ért el Málta és Csehország - 6. és 7. hely -, továbbá Costa Rica - 5. hely - és Dél-Korea - 11. hely -, míg meglepően hátul végzett Svédország - 26. hely - az USA - 36. hely - és Olaszország - 36. hely.


Az eredeti felmérés itt érhető el - a Quality of Life Indexről bővebben lásd a 23-32. oldalakon -, egy rövid összefoglaló itt olvasható.

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra