Tanulmányok, előadások

Komoly hátrányban a csonka családban felnövő gyermekek

2013. július 3. 07:30:01
Kutatások egyértelműen bizonyítják, hogy a „csonka család" rosszabb esélyeket jelent, mint a teljes, vagyis nem jó sem az érintett családoknak, sem a gyermekeknek, de még a teljes gazdaságnak sem. A téma részletes elemzését Nick Schulz, az American Enterprise Institute (AEI) kutatója végzi el a „Home Economics: The Consequences of Changing Family Structure" című kötetében.
A Brookings Institution egy tanulmánya kimutatta, hogy a nem kétszülős családban felnövő gyermekek kétszer akkora eséllyel esnek ki a középiskolából, kétszer akkora eséllyel lesz gyermekük 20 éves koruk előtt, mint a két szülővel együtt felnövőknek. Hogy miért? Schulz hangsúlyozza, hogy a teljes család elősegíti a humántőke fejlődését és a társadalmi tőke képződését.

A családban ezen túl empátiát és önkontrollt lehet tanulni, melyek nélkül nem csak a család, de a teljes gazdaság sem működhet. A családok - vagyis az első olyan intézmény egy ember életében, ahol a sikeres felnőtt élethez szükséges alapokat el lehet sajátítani - tehát kiemelkedően fontos szerepet töltenek be a társadalom és a gazdaság életében, vagyis a gazdaságpolitikának mindent meg kell tennie annak érdekében, hogy a családok egyben maradjanak, a gyermekek pedig kétszülős családban nőhessenek fel.

A témáról készített összefoglaló cikk itt érhető el.

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra