Tanulmányok, előadások

Dolgozzunk csak négy napot egy héten?

2019. november 27. 12:12:43
A fejlett világban egyre népszerűbb a négynapos munkahét gondolata, sőt, az első gyakorlati tapasztalatok is pozitívak. Meglehet, hogy hamarosan már heti három szabadnapnak örülhetünk majd?

A The Conversation egy érdekes cikkben összeszedte a négynapos munkahét első gyakorlati tapasztalatait. Az ötlet lényege az, hogy változatlan fizetés mellett a munkavállalók csak heti négy napot dolgoznak, azaz - jellemzően a pénteket szabadon töltve - háromnapos hétvégét tarthatnak. Amellett, hogy a dolgozók természetesen támogatják a felvetést, a nagy kérdés az, hogy milyen hatással van ez a vállalatok nyereségességére és a közszolgáltatások minőségére.

A Henley Business School kutatása a brit gazdaság vállalatainak tapasztalatait foglalja össze, melyek pozitívak, vagyis a vállalatok nyereségessége összességében emelkedést mutat a négynapos munkahétnek köszönhetően. Ez részben a jelentős költségcsökkentésnek tudható be, még úgy is, hogy a fizetések nem csökkennek, továbbá a termelékenység meredek megugrásának. Vagyis az egy nappal rövidebb munkahéten a dolgozók alacsonyabb költségek mellett nagyobb értéket állíthatnak elő, úgy, hogy közben motiváltabbak, boldogabbak, kiegyensúlyozottabbak, egészségesebbek és kevesebbet költenek utazásra.

Dolgozzunk csak négy napot egy héten?

A pozitív tapasztalatok ellenére a kutatók hangsúlyozzák, hogy a négynapos munkahét széleskörű bevezetésére egészen biztosan éveket kell még várni, több jelentős kockázat adódik ugyanis. Kérdés például, hogy az alacsonyabb termelékenységgel működő kkv-szektor hogyan reagálna a rövidebb munkahétre, mint ahogyan az is aggályos, hogy a társadalom kettészakadását eredményezhetné a kezdeményezés. Vannak emellett szektorok, ahol nehezen elképzelhető a négynapos munkahét, az egészségügyben, az oktatásban vagy az államigazgatásban például komoly minőségromlást is eredményezhetne.


Az eredeti elemzés itt érhető el, az összefoglaló cikk itt és itt olvasható.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra