2023. január 31. 9:18

Bemutatkozik a Pénzügyi Szemle

„Kriptodeviza versus digitális jegybankpénz? Mivel fizetünk 2030-ban?” címmel szervez szakmai beszélgetéssel egybekötött lapszámbemutató eseményt az MCC Közgazdasági Iskolája február 6-án, hétfőn 17 órakor az intézmény Hunyadi Mátyás termében.

A Pénzügyi Szemle közpénzügyi magyar és angol nyelven megjelenő szakfolyóirat 2022/4. lapszámának fókuszában a hazai és a nemzetközi pénzügyi rendszerben is jelentős változásokat előidéző digitális jegybankpénzek témaköre áll. A megjelent írásokban a terület elismert szakemberei különböző szempontokat ismertetve mutatnak rá arra, hogy az innovációs lehetőségeken túl, a digitális jegybankpénzek térhódítása számos kihívást is jelent mind a nemzetközi pénzügyi rendszer, mind pedig az egyes országok monetáris politikája számára. 

A Mathias Corvinus Collegium által szervezett eseményen bemutatásra kerül az új lapszám, amelyet követően Sebestyén Géza, az MCC Gazdaságpolitikai műhelyének vezetője beszélget a meghívott vendégekkel, Kolozsi Pál Péterrel az MNB igazgatójával, Kóczián Balázzsal az MNB főosztályvezetőjével, illetve Terták Elemérrel a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagjával. 

Az eseményen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A programra regisztrálni IDE KATTINTVA lehet. A jelentkezés határideje: 2023. február 3.

Az esemény helyszíne: MCC, Hunyadi Mátyás terem, 1113 Budapest, Tas vezér utca 3-7.
Az esemény időpontja: 2023. 02. 06. (hétfő) 17 óra

A Pénzügyi Szemle 2022/4. lapszáma az alábbi linken érhető el:
https://www.penzugyiszemle.hu/hu/penzugyi-szemle-folyoirat/penzugyi-szemle-folyoirat-aktualis-szam

Az eseményről bővebb leírást ITT olvashatnak. 


Az eseményre sok szeretettel vár minden kedves érdeklődőt a Pénzügyi Szemle szerkesztősége!