2023. március 07. 9:08

Pénzügyi Szemle lapszámbemutató az MCC szervezésében

Kriptodeviza vs. digitális jegybankpénz? Mivel fizetünk 2030-ban? címmel, február elején került megrendezésre a Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóirat „Fókuszban a digitális jegybankpénz” elnevezésű lapszámának bemutatójával egybekötött kerekasztal beszélgetés.

 

A teltházas esemény nyitásaként „bemutatkozott” a Pénzügyi Szemle szakfolyóirat, a hazai és nemzetközi tudományos palettán elfoglalt pozícióját néhány tudománymetriai adattal is szemléltettük.

Mivel fizetünk 2030-ban-4_pici

Fotó: Molnár Mihály, MCC

Ezt követően vette kezdetét Sebestyén Géza, az MCC Közgazdasági Iskola műhelyvezetőjének moderálásával egy rendkívül érdekfeszítő szakmai beszélgetés. Terták Elemér, a Magyar Közgazdasági Társaság elnökségi tagja, Kolozsi Pál Péter, a Magyar Nemzeti Bank igazgatója, valamint Kóczián Balázs, a Magyar Nemzeti Bank főosztályvezetője cseréltek eszmét és osztották meg gondolataikat, eddigi tapasztalataikat a hallgatósággal a témát illetően. A beszélgetést kitüntetett érdeklődés kísérte, amelyet az előadást követően feltett számos kérdés is bizonyított. A témával foglalkozók, érdeklődők számára a tartalmas esemény gazdag ismeretanyaggal szolgált.

Mivel fizetünk 2030-ban-12_pici

Fotó: Molnár Mihály, MCC

A rendezvény megszervezésében nyújtott segítséget és a lebonyolítást ezúton is köszönjük az MCC  kollégáinak.