2021. november 15. 7:00

Ennyien nem engedhetik meg maguknak a megfelelően fűtött otthont 

Az Eurostat készített egy érdekes felmérést, melyben 2020-ra vonatkozóan nézték meg, hogy az egyes EU-tagországokban a lakosság mekkora hányadának nincs lehetősége arra, hogy megfelelően fűtött lakásban éljen.

Az eredmények a lenti ábrán láthatóak – a pontos értékek ide kattintva érhetők el -, színek jelzik az arányokat, sötét narancssárga mutatja azokat az országokat, ahol a lakosság kevesebb mint 2 százaléka nem engedheti meg magának a felfűtött otthont, világosabb narancs jelzi a 2-4 illetve a 4-8 százalék közti értékeket, míg a kék árnyalatai jelölik a 8 százalék fölötti értékeket.

abra_600_belso


Az EU átlag ebben a statisztikában 8,2 százalék volt 2020-ban. A legmagasabb arányokat Bulgáriában – 27,5 százalék – Litvániában – 23,1 százalék – és Cipruson – 20,9 százalék - mérték a statisztikusok, miközben a legkedvezőbb értékeket a norvég – 0,8 százalék – osztrák – 1,5 százalék – és finn – 1,8 százalék - felmérés adta.

Magyarországon 2020-ban a lakosság 4,2 százaléka nem engedhette meg magának a megfelelően fűtött otthont, amivel jóval kedvezőbb helyzetben voltunk az EU-átlagnál.

Az eredeti elemzés itt érhető el.