2021. november 24. 7:00

Rekord magasságban a felmondások száma a világ legnagyobb gazdaságában

Lassan megszokjuk, hogy a pandémia az életünk szinte minden területén korábban soha nem látott változásokat eredményez, természetesen nincs ez másként a munkaerőpiacon sem, ahol az Egyesült Államokban mindenkori csúcsra emelkedett a felmondások száma.

A Statista közgazdászai által szerkesztett ábra mutatja a felmondások számát havi bontásban, kiemelve az új rekordot, a szeptemberi 4,43 millió fős értéket. Az emelkedés tempójának korábban soha nem látott ütemét elnézve megtippelni sem lehet, hogy hova vezet ez a folyamat, a Statista által megkérdezett szakértők ugyanakkor hangsúlyozzák, hogy a pandémia alaposan átrajzolta az egyének munkához/munkahelyhez fűződő viszonyát.

USA_graf

 

Az amerikai emberek a jelek szerint kezdik átértékelni az életüket, és ha megtehetik, akkor nem fogadják már el a pandémia előtti fizetéseket, munkakörülményeket. Sok felmondást továbbá a félelem vezérelhet, különösen olyan iparágakban/munkakörökben, ahol fokozott a vírusfertőzés kockázata.

Szakértők szerint különösen az alacsonyabb fizetési kategóriákban lesz majd szükség arra, hogy a munkáltatók változtassanak a fizetéseken és a munkakörülményeken, ha a további működésüket garantálni szeretnék.

Az eredeti elemzés itt érhető el.