Találatok száma: 178
2021. szeptember 24.

A jó tervezés az alapja mindennek? - Beruházásokról nemzetközi kitekintéssel

Magyarországon jelenleg is számos beruházás zajlik, így nem meglepő, hogy a Pénzügyminisztérium honlapján található információk szerint a beruházások volumene 2021. második negyedévében elérte a 2760 milliárd Ft-ot. Ez pedig azt jelenti, hogy a tavalyi év második negyedévéhez kép...
2021. szeptember 24.

„Pénzügyi kultúra kutatások” munkacsoport

Hazánk jólétének és pénzügyi biztonságának, versenyképességének előmozdításához és megerősítéséhez elengedhetetlen, hogy mérsékeljük azokat a nemzetgazdasági kockázatokat, amelyek az állampolgárok nem kellően megalapozott, illetve esetlegesen félrevezetésen alapuló pénzügyi dönté...
2021. szeptember 24.

Nemek közti jövedelmi különbségek az OECD-országokban

Az OECD-országokban a diplomás nők átlagosan csupán a férfi diplomás átlagbér 76 százalékát keresik, miközben ez az arány Magyarországon kiemelkedően alacsony.
2021. szeptember 22.

Ennyire jó befektetés a diploma – OECD-körkép

Ha pusztán befektetésként tekintünk a diplomára, akkor azt mondhatjuk, hogy Magyarországon nők esetében ötven, férfiak esetében százmilliós nagyságrendű értéket képvisel. 
2021. szeptember 20.

Válság előtti szinten az EU külkereskedelme

Az Eurostat szakemberei egy fontos statisztikára hívják fel a figyelmet: az Európai Unió külkereskedelme mára, azaz 2021 második negyedévére elérte, sőt meghaladta a koronavírus válság előtti, azaz 2019 negyedik negyedévi szintet.
2021. szeptember 15.

Megjelent az iránytű a pénzügyekhez tankönyv legújabb kiadása

Megjelent és az induló tanévre még ingyenesen rendelhető a Pénziránytű Alapítvány, Iránytű a pénzügyekhez című tankönyvének legújabb, aktualizált kiadása kiterjesztett valóság (AR) megoldásokkal. A tankönyv kiegészítéseként elkészült a technikumokban kötelező pénzügyi és vállalko...
2021. szeptember 15.

A digitális fejlesztésen múlik most a gazdasági helyreállás

A katasztrofális 2020-as évet követően lassan talpra áll a világgazdaság. Vannak országok, amelyek a koronavírus-járványt is jól vészelték át, és most még nagyobb tempóra kapcsoltak. Egy friss elemzés, melyet a Növekedés.hu cikke idéz, öt kontinensen hat, teljesen eltérő fejletts...
2021. szeptember 13.

Ennyi diák jut egy általános iskolai tanárra az EU-ban

Egy érdekes statisztikára hívják fel a figyelmet az Eurostat szakemberei, az egy általános iskolai tanárra jutó diákok számában Magyarország kedvezőbb helyzetben van az EU átlagánál.
2021. szeptember 09.

Sorrendben a szociális hálók hatékonysága, Magyarország az élmezőnyben

A magyar társadalombiztosítás és szociális háló kiemelkedő mértékű hatékonysággal működik és járul hozzá a jövedelmi egyenlőtlenségek csökkentéséhez – mutatnak rá az ILO közgazdászai.
2021. szeptember 07.

Fókuszban a szociális hálók lefedettsége: Európa az élen

Az arra rászorulókat védő szociális hálók nagyon eltérő lefedettséggel működnek szerte a világban, Afrikában erre alig jut forrás, míg Európában a lakosság 70-80 százalékát biztosítja valamilyen szociális háló.