Pénzügyi Szemle folyóirat

Call for Papers!

2019. június 8. 10:00:01

A szerkesztőbizottság döntése alapján a Pénzügyi Szemle 2020-ban a következő területeket helyezi fókuszba.
  1. Mérési módszerek, teljesítmény értékelés és a változásmenedzsment a közgazdaságtudományban.
  2. A társadalmi bizalom, várakozások közgazdaságtana, átláthatóság és a gazdasági fejlettség összefüggései;
  3. Digitális kor a közgazdaságban. Az adatok hitelessége, elérhetősége és használhatósága a gazdasági folyamatok megismerésében és tervezésében a Big Data korában;
  4. Gazdaság élénkítési receptek. Előrelátás, anticiklikus gazdaságpolitika, válság- üzemmód;
  5. A pénzügyi gazdasági tudatosság helyzete, hatótényezői, a pénzügyi sérülékenység okai és kezelése.
Amennyiben a fenti témákban vagy egyéb, a lap számára releváns, tudományos sztenderdeknek megfelelő tanulmánnyal, friss kutatási eredménnyel rendelkezik, úgy várjuk jelentkezését.

Jelentkezését a szemle@asz.hu email címre tudja elküldeni, illetve személyesen a Pénzügyi Szemle titkárságán keresztül a 06 1 484 9375-ös telefonszámon tudja megtenni.

Ahhoz, hogy a cikk az adott lapszámban megjelenjen, a lapszámot pedig időben kiadhassuk, a cikkeket legkésőbb a megjelenés előtt másfél hónappal meg kell kapnunk, így elkészülhet a lektorálás, szerkesztés, fordítás. Az év során a második lapszám esetében május 15-ig, a harmadik lapszám esetében augusztus 15-ig és a negyedik lapszám esetében november 15-ig számítunk a tanulmányok beérkezésére.

A fókusztanulmányok terjedelme legfeljebb 40 000 karakter, amitől indokolt esetben maximum 10 000 karakterrel eltérhetünk. Részletes szerzői útmutató a https://www.penzugyiszemle.hu/penzugyi-szemle-folyoirat/szerzoi-utmutato címen található.


Domokos László, PhD                                   Prof. Dr. Németh Erzsébet
a szerkesztőbizottság elnöke                                     felelős szerkesztő