Tanulmányok, előadások

Dolgozzunk csak négy napot egy héten!

2018. július 26. 10:05:01
Egy új-zélandi cég kipróbálta, hogy milyen hatása van, ha a munkavállalók hetente csak négy napot dolgoznak. Az eredmény óriási siker, a kevesebb munkaórával is 20 százalékkal ugrott a termelékenység.


Az új-zélandi székhelyű, mintegy 200 főt foglalkoztató Perpetual Guardian az Auckland University of Technology kutatóival együttműködve részt vett egy érdekes és akár forradalminak is nevezhető kísérletben: nyolc héten keresztül minden alkalmazottnak engedélyezett heti plusz egy szabadnapot, minden egyéb tényező - fizetés, napi munkaidő - változatlansága mellett.

Az alkalmazottaktól a társaság vezérigazgatója - aki saját bevallása szerint számos nemzetközi tanulmányt megvizsgált a termelékenység és a munkaidő kapcsolatáról, és ezen tapasztalatok okán igen optimista volt a kísérletet megelőzően - azt várta, hogy az immáron négy naposra csökkent munkahéten hatékonyabban, elégedettebben és boldogabban dolgozzanak és éljék mindennapjaikat.

A kísérlet elsöprő sikert aratott, a termelékenység a rövidebb munkahét ellenére mintegy 20 százalékkal emelkedett a vizsgált nyolc hét alatt úgy, hogy a munkavállalók közben több időt tölthettek a családjukkal és elégedettebbek voltak a munkájukkal. Mindenki jól járt. A társaság vezetését meggyőzték a számok, most folyik a kísérlet véglegesítésének előkészítése...

 

 

A kísérlet igazolja azokat a tanulmányokat, melyek a hatékonyság és munkaidő kapcsolatáról megállapítják, hogy a túl sok munka minden tekintetben káros - napi 5-6 ledolgozott óra után rohamosan esik a termelékenység -, az egyéneknek és a vállalatoknak egyaránt. Nem véletlen, hogy a világ legfejlettebb és leggazdagabb országaiban és városaiban dolgoznak a legkevesebbet az emberek.

A munka terén nem a mennyiség, hanem a minőség a döntő, ahogyan a fenti ábrán is látható, az egyes országok igencsak széles skálán mozognak a termelékenység terén. Nem véletlen, hogy például Japánban minden eszközzel igyekeznek csökkenteni az átlagos munkaidőket...

Ki tudja, lehet hogy a nem is olyan távoli jövőben csökkenthető lenne a 40 órás munkahét, esetleg teljesen új alapokra lehetne helyezni a teljes életpálya modellünket?


Az eredeti elemzés itt érhető el.

 

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra