Tanulmányok, előadások

Ezek a veszélyek fenyegetnek leginkább

2019. október 3. 10:45:42
Pénzügyi válságok, informatikai támadások és munkanélküliség - ezektől félnek leginkább a World Economic Forum által megkérdezett cégvezetők. Mi magyarok a szociális instabilitástól, az eszközár-buborékoktól, az energiaárak megugrásától és a nemzetközi konfliktusoktól tartunk.


A World Economic Forum kutatói a világ 144 országában kérdeztek cégvezetőket arról, hogy mely kockázatokat tartják a legjelentősebbnek. A lenti ábra mutatja a globális rangsort, hangsúlyozva, hogy az egyes országok és régiók néhol igencsak eltérően értékelték az egyes kockázatokat. Globálisan a legnagyobb kockázatnak a fiskális/pénzügyi válságokat tartják a cégvezérek, de sokan félnek az informatikai támadásoktól és a munkanélküliségtől is.

 

Ezek a veszélyek fenyegetnek leginkább

 

Érdekes, hogy bár az ökológiai katasztrófák több országban bekerültek a legsúlyosabb kockázatok közé, globálisan nézve nem fértek fel a TOP10-es listára. Ugyancsak szembetűnő a feltörekvő és fejlett országok közti különbség, míg ugyanis a fejlett régiók cégvezetői az informatikai támadásoktól és az adathalászattól tartanak a legjobban, addig a feltörekvő országok a pénzügyi válságoktól, a munkanélküliségtől és a nemzetközi konfliktusoktól félnek leginkább.

Magyarország is részt vett a felmérésben, hazánkban a vállalatvezetők a szociális instabilitást tartják a legjelentősebb kockázatnak, de tartanak az eszközár-buborékoktól, a hirtelen energiaár-emelkedéstől és a nemzetközi konfliktusoktól is.


Az eredeti elemzés itt érhető el, egy rövid összefoglaló itt olvasható.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra