Tanulmányok, előadások

Ezek az országok lehetnek a technológiai forradalom nyertesei

2019. szeptember 3. 11:18:56
Kik rendelkeznek azokkal a készségekkel, melyekkel sikeresek lehetnek a technológiai forradalom által gyorsan átalakított új világban? Magyarország a 60 országot rangsoroló elemzésben előkelő helyen végzett.


A negyedik ipari forradalom alapvetően alakítja át világunkat, és teszi ezt sokkal gyorsabban, mint azt bárki gondolná. A World Economic Forum kiadott egy becslést, miszerint három éven belül a ma használt alapvető munkahelyi készségek 42 százaléka mit sem ér majd, azaz a jövő állásai egészen új készségeket igényelnek majd. A kérdés természetesen az, hogy vajon rendelkezünk ezekkel a készségekkel és tudással, és ha nem, el tudjuk-e őket sajátítani a soron következő néhány évben? Aki kimarad, az egészen biztosan lemarad.

A Coursera Global Skills Index alapvetően erre a kérdésre ad választ, vagyis arra, hogy a vizsgált 60 ország milyen mértékben felel meg a negyedik ipari forradalom által támasztott igényeknek, és milyen mértékben rendelkezik a szükséges üzleti, technológiai és adatelemzői készségekkel.

 

Nagyításhoz klikk a képre!

 

Magyarország a felmérésben előkelő helyen szerepelt, a 60 vizsgált ország sorában az üzleti készségek felmérésében hazánk a 26., a technológiai készségeknél 12., az adatelemzői készségek esetében pedig a 13. helyet érte el. A jövőt illetően van tehát okunk az optimizmusra, a felmérés ugyanis arról ad képet, hogy vajon melyek lehetnek azok az országok, akik élen járhatnak majd a technológiai forradalom által gerjesztett nemzetközi versenyben.


Az eredeti elemzés itt érhető el, egy rövidítés itt olvasható.

 

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra