Tanulmányok, előadások

Fókuszban az innováció, előkelő helyen Magyarország

2019. augusztus 6. 08:00:01
A magas fokú innováció a jövő gazdasági növekedésének egyik alapköve, azaz jó eséllyel azok lesznek a soron következő évtizedek legsikeresebb gazdaságai, akik ma élen járnak az innováció terén. Magyarország ebben a tekintetben közvetlenül a világ legfejlettebb országai után következik.


A World Intellectual Property Organization publikálta 2019-es innovációs rangsorát, melynek keretében 129 országot vizsgált meg 80 mutató alapján, számszerűsítve az innováció mértékét. A vizsgálat során áttekintették az egyes országok oktatási rendszerét, infrastruktúráját, üzleti szféráját, politikai környezetét, hogy teljes képet kaphassanak az innovációs folyamatokról.

Mindezek alapján a leginnovatívabb ország 2019-ben Svájc volt, majd következik Svédország és az USA. A részletes lista a lenti linken érhető el, a következő ábrán a 129 országból a leginnovatívabb 40 szerepel, köztük Magyarország, a 33. pozícióban.

 

Fókuszban az innováció

 

A kutatók felhívják a figyelmet Izrael rendkívül előkelő, 10. pozíciójára, továbbá arra, hogy Kína a 14. helyezésével ma már a világ egyik leginnovatívabb országa. A régiónkban Csehország végzett a legelőkelőbb pozícióban, a 26. helyen, majd következik Magyarország, Szlovákia - 37. hely - és Lengyelország - 39. hely.


A teljes elemzés itt érhető el, a részletes lista itt tekinthető meg.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra