Tanulmányok, előadások

Hol élnek a dollármilliárdosok?

2020. június 29. 08:00:01
Közel kétszer annyi dollármilliárdos él az USA-ban, mint Kínában, Németország, India és Oroszország holtversenyben, Csehország a régió élén.

A Howmuch.net elemzői a Forbes adataira támaszkodva összeállítottak egy érdekes listát arról, hogy miként alakul a dollármilliárdosok száma és vagyona globálisan. A lenti ábrán láthatóak a részletek - nagyításhoz klikk a képre -, az egyes országok mellé rendelt számok mutatják a dollármilliárdosok számát, illetve az összesített vagyonukat, ugyancsak amerikai dollárban mérve.

Nagyításhoz klikk a képre!

A legtöbb milliárdos - 2020. március 18. az adatfelvétel időpontja - az Egyesült Államokban él, szám szerint 614, akik 2950 milliárd dolláros vagyonnal bírtak márciusban. Kína a második 388 milliárdossal - 1190 milliárd dollárral - majd következik Németország - 107 milliárdos - India - 102 - és Oroszország - 99 milliárdossal.

Magyarországon a márciusi felvételezés során egy dollármilliárdost tartott számon a Forbes, míg a régióban Csehországban ugyanekkor 8, Lengyelországban 6, Szlovákiában pedig 2 szupergazdag élt. A számok természetesen napról napra változnak, amint a világgazdaság talpra áll a karanténok feloldását követően, a nagyságrendeket azonban kiválóan mutatja a felmérés.

Globálisan egyértelmű az északi félteke dominanciája, ahol mind a három nagy gazdasági blokk - Észak-Amerika, Európa és a Távol-Kelet - bővelkedik milliárdosokban. Az elemzők hozzáteszik, hogy a gazdaságélénkítés, a pénzügyi mentőcsomagok és a márciusi mélypontok utáni meredek tőzsdei emelkedés kedveznek a milliárdosok további gazdagodásának, azaz a következő hasonló felmérésnél már egészen biztosan jóval magasabb számokat láthatunk majd.


Az eredeti elemzés itt érhető el.

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra