Tanulmányok, előadások

Íme a legversenyképesebb országok listája

2019. október 22. 12:30:08
A World Economic Forum publikálta 2019-es versenyképességi rangsorát, melynek élén Szingapúr végzett, előzve az Egyesült Államokat és Hongkongot. Magyarország a 47. pozíciót szerezte meg.


A felmérésben a statisztikusok a világ 141 országának versenyképességét számszerűsítették 103 indikátor alapján. A lenti ábrán - nagyításhoz klikk a képre! - látható a rangsor, melynek élén 2018-hoz képest helycsere történt, a tavalyi első helyezett Egyesült Államok idén kénytelen volt beérni a második pozícióval, miközben a világ legversenyképesebb országa Szingapúr lett. A harmadik helyre Hongkong került, majd jöttek szépen sorban a fejlett Nyugat-Európai országok.

 

Nagyításhoz klikk a képre!

 

Globálisan tekintve az eredményekre az a várakozásoknak megfelelő kép rajzolódik ki, hogy a fejlett nyugati országok a legversenyképesebbek, a legkevésbé azok pedig Afrika képviselői. Magyarország a 47. helyre került a versenyképességi rangsorban, ami egy pozícióval jobb a 2018-as eredménynél.

Érdekes kérdés, hogy vajon mennyire megbízhatóak a versenyképességi felmérések, a választ a Pénzügyi Szemlében publikált tanulmányból tudhatjuk meg.


Az eredeti tanulmány itt olvasható.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra