Tanulmányok, előadások

Íme a világ legbiztonságosabb városai

2019. szeptember 10. 11:10:21
Gondolná, hogy a világ három legbiztonságosabb városa ázsiai, vagy hogy a TOP10-ben csak két európai város található, esetleg hogy Chicago biztonságosabb, mint Zürich?


The Economist elkészítette a 2019-es Safe Cities Index felmérését, melyben a kutatók négy fő szempont alapján - digitális, egészségügyi, infrastrukturális és közbiztonság - rangsoroltak 60 nagyvárost, arra a kérdésre keresve a választ, hogy vajon melyek a legbiztonságosabb városok a világon. A pontozás 0-100 közötti, ahol a nagyobb pontszám nagyobb biztonságot jelöl.

Az eredmények a lenti ábrán láthatóak - részletesebb adatok a csatolt linken, a tanulmány 15. oldalán érhetők el -, melyekből több érdekesség is kiolvasható.

 

A világ legbiztonságosabb városai

 

Elsőként szemet szúr, hogy a dobogón nincs európai város - Tokió, Szingapúr és Oszaka a legszűkebb élmezőny - és a TOP10-ben is csupán ketten találhatók, a negyedik Amszterdam és a nyolcadik Koppenhága. Chicago ugyanakkor, melyről hazánkban több város legrosszabb közbiztonságú részeit is elnevezték a helyi lakosok, az összesített listán a 11. helyen szerepel.

Érdekes lenne látni, hogy a régiós országok, különös tekintettel Budapest hogy szerepel a fenti összevetésben, a lista készítői azonban sajnos Közép-Európát - és Bécset is - teljesen kihagyták a számításból.


Az eredeti elemzés itt érhető el.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra