Tanulmányok, előadások

Komoly gondot okoz a munkaerőhiány

2018. március 26. 11:43:01
Globálisan a munkaadók mintegy 40 százalékának akadnak nehézségei a megfelelő munkavállalók felvételében, amiért okolható egyrészt a jelentkezők hiánya, a megfelelő szaktudás és személyes képességek hiánya, az elégtelen tapasztalat, vagy a túlzott fizetési igények. Magyarországon különösen nehéz megtalálni a megfelelő munkaerőt, a vállalatok több mint felének akadnak ezen a téren problémái.


A ManpowerGroup 2017-es felmérése alapján folytatódott a 2008-as gazdasági válság óta tapasztalt trend és globálisan növekedett azon vállalatok aránya - az akkori 31 százalékról mára 40 százalékra -, akiknek nehézséget jelent megtalálni a megfelelő munkaerőt.

Mindez magyarázható egyrészt a foglalkoztatottság növekedésével és a munkanélküliség csökkenésével, ami a gazdasági fellendülés során egy természetes ciklikus jelenség, másrészt strukturális változásokkal, melyek már a technológiai fejlődéshez köthetők. A technológiai forradalom és a robotizáció miatt ugyanis ma mind a vállalatoknak mind a munkavállalóknak egy rendkívül gyorsan változó világhoz kell alkalmazkodniuk, melyben a fennmaradás kulcsa a folyamatos tanulás és képzés. Az alábbi ábra megmutatja, hogy az egyes országokban a munkaadók hány százaléka küzd munkaerőhiánnyal.

 

 

A felmérésből kiderül, hogy a vállalatok számára a legtöbbször az álláshirdetésre jelentkezők alacsony száma vagy hiánya, a szakmai tudás és tapasztalat hiánya, a túl magas fizetési igények és végül a megfelelő személyes képességek (soft skills) - kritikus gondolkodás, a csapatmunka, a kreatív gondolkodás vagy a kommunikációs készségek - hiánya jelenti. Ezen hiányosságok csupán egy része pótolható az oktatási rendszereken keresztül, egy jelentős részük a vállalati szektor közreműködésével fejleszthetők.

A gyorsan változó világhoz és igényekhez a kutatást végzők szerint az államoknak az oktatási rendszerek aktualizálásával és a modern igényekhez igazításával, a munkavállalóknak folyamatos tanulással, a vállalati szektornak pedig továbbképzések és átképzések megszervezésével kell hozzájárulniuk. A legfontosabb erőforrás ma már a humántőke, ennek hiányában nem képzelhető el sem felzárkózás, sem a jövedelmi egyenlőtlenségek csökkentése, sem pedig a technológiai munkanélküliség kezelése.


Az eredeti elemzés itt és itt érhető el, egy rövid összefoglaló itt olvasható.

 

Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra