Tanulmányok, előadások

Magasabb fokozatba kapcsoltuk a Számvevőszéket - Domokos László évértékelése

2019. december 30. 12:08:33
Több mint 60 százalékkal, közel 1350-re növelte az ellenőrzött szervezetek számát az Állami Számvevőszék 2019-ben - emelte ki Domokos László évértékelésében.
Az ÁSZ elnöke leszögezte: a 2019-ben nyilvánosságra hozott jelentésekben az ÁSZ mintegy 1200 javaslatot tett és további több mint 200 figyelemfelhívó levelet küldött az ellenőrzötteknek a feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében. Az ÁSZ idén 32 elemzést tett közzé, öntesztjeit pedig több mint 3500 alkalommal vették igénybe a közszféra szervezetei. "Több ezer ponton járultunk hozzá a közpénzügyek fejlesztéséhez 2019-ben" - összegzett Domokos László.

Magasabb fokozatba kapcsoltuk a Számvevőszéket - Domokos László évértékelése

Kiemelte: a magyar gazdaság fenntartható kifehérítése a korrupció elleni rendszerszintű fellépést támasztja alá. Szükséges az egészségügy finanszírozásnak és az ellátórendszer struktúrájának az átalakítása. Az ÁSZ elnöke azt is elmondta: a közszféra belső ellenőrzése változásért kiált, illetve 2020-ban lesz 150 éve, hogy létrejött az első önálló magyar Állami Számvevőszék.


Az ÁSZ elnökének évértékelését teljes terjedelemben elolvashatja az ÁSZ Hírportálon.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra