Tanulmányok, előadások

Mennyire innovatívak az európai országok? - Íme a 2019-es rangsor

2019. június 19. 12:08:08
Az Európai Bizottság publikálta a 2019-es innovációs rangsorát, melyből kiderül többek között, hogy a kontinens élmezőnyét a skandináv országok alkotják, Magyarország innovációs képessége pedig megfelel a régiós átlagnak.


A lenti ábrán látható az európai innovációs rangsor, melynek élén 147,7 ponttal Svédország végzett. Kevéssel lemaradva következik Finnország és Dánia, majd szépen sorban a fejlett nyugat-európai országok. Érdekesség, hogy Franciaország némileg kilóg a nyugat-európai csoportból, a maga 111 pontos értékével, Észtország ugyanakkor erős innovátorként már-már hozza a nyugati szintet.

 

Mennyire innovatívak az európai országok?

 

A skandináv országokat és kontinensünk nyugati régióját követik a dél-európai országok - akik közül talán némi meglepetésre nem Olaszország az innovációs élmenő, hanem Portugália -, majd következnek régiónk országai. Magyarország 69 ponttal holtversenyben végzett Szlovákiával, Lengyelországot jelentősebb mértékben megelőzve, Csehországot ugyanakkor csak távolról követve. A jelentés egyik pozitív meglepetése épp Csehország, melynek innovációs képessége kiemelkedik a kelet-közép-európai régióból, már-már a nyugat-európai szintet közelítve.

A két legkevésbé innovatív ország Bulgária és Románia, utcahosszal elmaradva a régiónk átlagától.Az eredeti jelentés itt érhető el, egy rövid összefoglaló itt olvasható.


Hozzászólások

A kommenteléshez előbb kérjük lépjen be!

Belépés az oldalra