2013. október 06. 9:12

''Fut velem egy rossz szekér?'' - Gondolatok az EU-ról

Az Akadémiai Kiadó a Gazdaságpolitikai kerekasztal sorozat újabb kötetével lepte meg olvasóit, Minden Egész eltörött címmel, amely tanulmánykötet kapcsán Móczár József, az MTA doktora írja le gondolatait, „Fut velem egy rossz szekér"? címmel jegyzett disputájában. (Pénzügyi Szemle 2013/3)

Móczár József

Móczár József hangsúlyozza, hogy a tanulmánykötet folytatja a sorozat eddigi küldetését: aktuális és fontos közgazdasági kérdésekről értekezik, mégpedig közérthető, a szakmai terminus technicusokat mellőző nyelven.

Vagyis kitűnően tölti be azt a feladatát, hogy a hazai közgazdasági kultúra színvonalának emelése mellett megismerteti azokat az aktuális gazdaságpolitikai folyamatokat, amelyek az EU-ban, a közép-európai térségben és a világgazdaságban zajlanak, és amelyek közvetlenül vagy közvetve, de mindenképpen meghatározók hazánk gazdasági teljesítményében.

A kötet hét tanulmányt foglal magába. Móczár József szerint a tanulmánykötet sok érdekes ismeretet ad az olvasónak, köztük olyanokat is, amelyek jól ismertek és olyanokat is, amelyek kevésbé ismertek. Az egyes tanulmányok abban segítik az olvasót, hogy a különböző EU-s témákat összefüggésükben lássa, ami alapján további kérdések fogalmazhatók meg. A kötet széles olvasóközönség számára nyújt új ismereteket, és sok esetben vitatható következtetéseket is.

Móczár József írása itt olvasható, a Pénzügyi Szemle legújabb száma itt érhető el.